Blommor är universella uttryck för känslor. De kan säga allt från ”Jag älskar dig” till ”Jag tänker på dig” eller ”Jag ber om ursäkt”. Men med så många typer av blommor och arrangemang att välja mellan kan det vara förvirrande att avgöra vilka blommor som passar bäst för olika tillfällen och händelser. Denna guide hjälper dig att välja de perfekta blommorna för varje tillfälle.

Födelsedagar

När du ska skicka blommor på födelsedagen kan du antingen välja blommor som mottagaren älskar, eller så kan du gå efter födelsedagsbarnets stjärntecken. Varje stjärntecken har sin egen födelsedagsblomma, exempelvis är rosen förknippad med Lejon och påsklilja med Vattumannen.

Bröllop

Bröllop är fyllda av symbolik, och blommor spelar en stor roll. Rosor är den traditionella bröllopsblomman och symboliserar kärlek och passion. Pioner, som symboliserar lycka och välstånd, är också populära för bröllop. Färgen på blommorna spelar också en roll – vita blommor symboliserar renhet och oskuldsfullhet, medan rosa blommor står för kärlek och uppskattning.

blommor till födelsedagen

Begravningar

För begravningar är det tradition att välja blommor som uttrycker respekt och kondoleanser. Vita liljor är vanligt förekommande på grund av deras symbolik för renhet och värdighet. Rosor, krysantemum och nejlikor är också vanligt förekommande begravningblommor. Det är viktigt att notera att vissa blommor kan ha särskild betydelse i olika kulturer, så det kan vara bra att undersöka detta om begravningen är för någon från en annan kulturell bakgrund.

Romantiska gåvor

Rosen är den ultimata symbolen för romantik och kärlek, vilket gör den till det självklara valet för romantiska tillfällen som Alla hjärtans dag, årsdagar eller bara för att visa din kärlek. Röda rosor symboliserar passion och kärlek, medan rosa rosor står för uppskattning och beundran.

Mors Dag och Fars Dag

Klassiska blommor för Mors Dag inkluderar krysantemum och nejlikor, som båda symboliserar kärlek och uppskattning. Fars Dag blommor kan vara lite mer utmanande, men gröna växter eller krukväxter som en fredskalla eller en orkidé kan vara ett bra val.

Att välja rätt blommor för varje tillfälle kan verka överväldigande, men det viktigaste att komma ihåg är att blommorna du skickar är ett uttryck för dina kän

slor och omtanke. Oavsett vilka blommor du väljer, kommer mottagaren att uppskatta tanken och ansträngningen du lagt ner på att välja ett vackert arrangemang.

Tack och uppskattning

När du vill säga tack eller visa uppskattning kan praktiskt taget alla blommor vara lämpliga. Färgglada blomsterarrangemang eller blommor som gerus, tulpaner och liljor kan särskilt uttrycka glädje och tacksamhet.

Tillfrisknande och get-well-snart-gåvor

För någon som är sjuk eller på sjukhus, är ljusa och glada blommor ett bra val för att lyfta andan och skapa en positiv atmosfär. Färgglada gerbera, tulpaner eller solrosor är alla bra val. Gröna växter kan också vara ett bra alternativ, eftersom de varar längre och bidrar till att rena luften.

Firanden och jubileum

För att fira en prestation eller ett jubileum kan du välja blommor som uttrycker glädje och lycka. Detta kan vara en vacker bukett av mixade blommor i ljusa färger, eller kanske en lyxig bukett av orkidéer eller liljor.

Oavsett tillfället, kommer dina noggrant utvalda blommor att vara ett tecken på dina känslor och tankar. Att skicka blommor är en tradition som fortsätter att blomstra på grund av dess enkelhet och kraftfulla uttryck för mänskliga känslor. Så oavsett om det är för att fira, uttrycka kärlek, eller visa sympati, kan du aldrig gå fel med en vackert utformad blomsterarrangemang.

Kategorier: Guider